Garantie voorwaarden Het iPhoneplein

Op alle producten van Het iPhoneplein heb je recht op garantie. Garantie houdt in dat een product datgene is of moet doen wat jij er als koper in alle redelijkheid van mag verwachten. Het product moet bij levering in goede staat verkeren en -bij normaal gebruik- ook in ieder geval 6 maanden naar behoren functioneren. Wanneer een device niet compleet, beschadigd of defect is bij ontvangst of niet naar behoren werkt, neem dan contact met ons op.

Extra garanties en fabrieksgaranties doen niks af aan de wettelijke rechten. Wanneer je niet zeker bent of iets onder de garantievoorwaarden valt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Kwaliteitscheck

Alle refurbished devices van Het iPhoneplein krijgen voordat ze verkocht worden een uitgebreide kwaliteitscheck waarbij ze op meer dan 50 punten worden gecontroleerd. Eventuele defecte onderdelen worden daarbij vervangen door nieuwe onderdelen. Omdat wij achter onze refurbished devices en de kwaliteit daarvan staan, ontvang je (naast bovengenoemde 3 maanden garantie) soms bij ons tot twee jaar extra garantie op je aankoop. Je hebt dus, afhankelijk van het toestel, tot twee jaar garantie op jouw aankoop!

Wat doe ik als mijn product een defect vertoont?

Mocht je device binnen de garantietermijn defect raken, dan kun je gebruik maken van onze Repair Service. Neem contact op met onze Service Desk, wij zullen je helpen met het desbetreffende probleem.

Wij proberen vervolgens in eerste instantie telefonisch om je klacht te verhelpen. Op deze manier sluiten we zoveel mogelijk uit dat het defect een gebruikersfout betreft. Ook word je (eventuele) klacht(en) genoteerd en ontvang je nadere informatie om het device eventueel aan ons te retourneren.

Ons advies

Het risico voor het insturen van een pakket ligt bij de verzender. Wij adviseren altijd om een defect toestel (tot €500) verzekerd én aangetekend te versturen. Zorg tevens voor een goed beschermde, normale en degelijke verpakking waarin de inhoud van het pakket niet opvalt. Na de reparatie krijg je het device weer kosteloos thuis gestuurd.

Het iPhoneplein respecteert de wettelijk bepaalde garanties en zal ten allen tijden naar een optimale afhandeling streven. 

Je rechten tijdens de garantieperiode

Als een device niet naar behoren functioneert binnen de toepasselijke garantietermijn, zullen we met een passende oplossing komen. Je device zal dan gratis worden gerepareerd of geruild worden voor een vergelijkbaar exemplaar. Is dit niet mogelijk dan krijg je een HetiPhonplein tegoed op je account of een terugbetaling, beiden afhankelijk van de aanschafdatum:

Aanschafdatum            Percentage vd aankoopprijs

0 – 3 maanden                         100%

3 – 6 maanden                         80%

6 – 12 maanden                        60%

12 – 24 maanden                        40% 

Wanneer het probleem een gebruikersfout betreft, valt dit buiten de garantie. Met gebruikersfouten worden onder andere val-, stoot- en vochtschade bedoeld. 

Twijfel je over de garantie? Neem dan contact met ons op.

WAT VALT ONDER DE GARANTIE?

Een device moet, volgens de wettelijke garantie, voldoen aan de verwachting die je ervan hebt. Wel moet je het device op de juiste manier gebruiken. Wanneer het device dan binnen de garantietermijn defect raakt, heb je volgens de garantie recht op gratis reparatie. 

Problemen met onderstaande zaken vallen onder de garantie:

·    Microfoon / luidspreker (met uitzondering van stof- of vochtschade);

·    WiFi en problemen met netwerkverbinding;

·    Problemen met het moederbord;

·    Touchscreen (wanneer deze gedeeltelijk of helemaal niet meer functioneert);

·    Knoppen op het device, met uitzondering van de touch-ID functionaliteit;

·    Accu/batterij tot 12 maanden van de aanschaf datum (bij snel leeglopen of warm worden) mits de capaciteit is teruggelopen naar minder dan 70% van de originele laadcapaciteit.

De accu’s in alle iPhones van Het iPhoneplein hebben een minimale capaciteit van 80%. Indien u meent dat de batterij naar verloop van tijd ‘snel’ leegloopt, dan wordt deze gratis vervangen indien binnen de garantietermijn de capaciteit is teruggelopen naar minder dan 70% van de originele laadcapaciteit. Mocht dit niet het geval zijn, maar u wilt de accu alsnog vervangen hebben is dit uiteraard ook mogelijk (tegen betaling).

WAT VALT BUITEN DE GARANTIE?

Bij schade die veroorzaakt is als gevolg van val-, stoot- of vochtschade, kan het zijn dat de reparatiekosten van een ander defect niet meer onder de garantie valt. De garantie vervalt ook bij toepassing van illegale software zonder het merk van de fabrikant.

Let op: Laat je een device repareren of onderdelen vervangen bij een externe partij? Ook dan vervalt de garantie bij Het iPhoneplein. 

Onderstaande punten vallen buiten de garantie:

·    Mankementen na de garantieperiode;

·    Schade als gevolg van ondeugdelijk gebruik door gebruiker (gebroken/gescheurde onderdelen en/of vochtschade);

·    Gebogen toestellen;

·    Gebroken simkaartlezer;

·    De touch-ID functionaliteit bij vervanging van de homebutton;

·    De Face-ID functionaliteit bij vervanging van de frontcamera of oorspeaker bij een iPhone X, XS of XR;

·    Gebroken cameralens;

·    Beschadigde of vieze laadconnector;

·    Loszittende onderdelen hoofdtelefoon aansluiting / AUX Flex;

·    Tweedehands iPhone toestellen zijn niet per definitie waterdicht en hierop geven wij dus géén garantie.

·    Bij iPhone 7 (Plus) / iPhone 8 (Plus) toestellen is de homebutton niet te repareren, dus hierop kunnen wij geen garantie geven.

·    Achteruitgaan/problemen van de accu 12 maanden na de aanschafdatum aangezien het onder normale gebruik slijtage valt. 

GARANTIE OP ACCESSOIRES

Voor garantie op accessoires geldt een andere termijn dan op de devices zelf. Bij Het iPhoneplein heb je standaard 3 maanden garantie op de accessoires, gerekend vanaf de aankoopdatum. Indien de producten binnen die periode een defect vertonen en er geen gebruikers-, val-, stoot- of waterschade is, wordt het accessoire kosteloos omgeruild.

REPARATIE

Wanneer je problemen hebt met een device binnen de garantietermijn, kun je deze aan ons retour zenden door contact met ons op te nemen. Om er zeker van te zijn dat het defect onder de garantie valt, kun je het beste voor verzending contact opnemen met onze Service Desk. Zij staan zowel telefonisch: 085-0041189, als per mail: info@hetiphoneplein.nl voor je klaar.

Let op:

·    Wanneer je een device naar ons retour stuurt ter reparatie en er blijkt bij ons vochtschade, stootschade of  geen defect aan te zitten, zullen wij onderzoekskosten in rekening moeten brengen. Deze onderzoekskosten bedragen €29,95 inclusief BTW en zullen moeten worden voldaan alvorens wij het device weer naar jou kunnen retourneren.

·    Wanneer je het toestel naar ons terugstuurt voor reparatie, dient deze te worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Het is aan te raden om een back-up van de gegevens en bestanden op je device te maken voordat je deze terug zet naar de fabrieksinstellingen. Wanneer terugzetten naar fabrieksinstellingen niet mogelijk is, moet de toegangscode vermeld worden op het reparatieformulier. Het iPhoneplein is niet verantwoordelijk voor eventuele verloren gegevens of bestanden.

Het iPhoneplein werkt met een inspanningsverplichting. Dit houdt in dat wij proberen om binnen 72 uur na ontvangst van een device deze te repareren en te retourneren. Inclusief transport komt dit neer op maximaal 5 werkdagen. Betreft het defect een moederbordprobleem? Dan kan een reparatie langer duren vanwege de complexiteit. 

KLACHTEN & GESCHILLEN

Tevreden klanten vinden wij belangrijk. Het kan echter voorkomen dat je niet tevreden bent over de producten of diensten van Het iPhoneplein en een klacht hebt. Wij willen je hier graag bij helpen en dit oplossen. Mocht je een klacht hebben over een geleverd artikel of onze dienstverlening, neem dan zo snel mogelijk (bij voorkeur binnen 2 maanden) nadat het gebrek zich heeft geopenbaard dan wel jij daar redelijkerwijs kennis van hebt kunnen nemen, contact met Het iPhoneplein op. 

Om jou zo snel en goed mogelijk te helpen bij je klacht en deze op te lossen, hebben wij een korte klachtprocedure. Je kunt contact opnemen met onze klantenservice. Telefonisch is deze bereikbaar op telefoonnummer: 085-0041189 van maandag tot vrijdag van 08.30 – 16.30 uur. Je kunt je klacht ook mailen naar klachten@hetiphoneplein.nl

Mocht het voorkomen dat je niet tevreden bent met de afhandeling van je klacht? Dan kun je onze Manager Service Desk mailen: a.khalil@hetiphoneplein.nl (onderwerp mail: klacht ‘bestelnummer’). Je ontvangt dan binnen 3 werkdagen antwoord.

Een bij Het iPhoneplein ingediende klacht wordt binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst door Het iPhoneplein beantwoord, je krijgt altijd binnen 48 uur een bevestiging van ontvangst van jouw klacht. Het iPhoneplein heeft een interne klachtencommissie die de doelstelling heeft eventuele problemen of klachten altijd in overleg met de klant en op de best mogelijke manier op te lossen.
Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht? Dan kunt je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/.)